Belföld

Felhő és napsütés váltja egymást a héten

Határozott időjárási front nem vonul át felettünk, alapvetően anticiklon határozza meg időjárásunkat. Az éjszaka képződött pára- és ködfoltok napközben fokozatosan feloszlanak.

Hétfőn változóan felhős idő várható az ország legnagyobb részén több-kevesebb napsütéssel. Ugyanakkor az éjszaka képződött köd és alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként tartósabban is megmaradhat, ez elsősorban a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén lehet jellemző. Csapadék nem valószínű. Az Észak-Alföldön megélénkülhet az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül alakul, csak a párásabb, illetve felhősebb körzetekben lehet ennél kissé hűvösebb. Késő este 6, 11 fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, a reggelre elvétve kialakuló ködfoltok délelőtt feloszlanak, ám a Nyugat- és Dél-Dunántúlon tartósan megmaradhat az alacsony szintű felhőzet. Csapadék nem várható. A Kisalföldön megélénkül a délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon várhatóan lesznek helyek, ahol nem hűl 6, 7 fok alá a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

Szerdán a Nyugat- és Dél-Dunántúl egy részén tartósan zárt maradhat a felhőzet, másutt a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre van kilátás, majd délután nyugat felől egyre több magas szintű felhőzet érkezik fölénk. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Csütörtökön a Dunántúlon többnyire erősen, másutt változóan felhős időre számíthatunk. A ködfoltok délelőtt feloszlanak. A Dunántúl nyugati és déli részén helyenként gyenge eső előfordulhat, másutt csapadék nem várható. A szél északkeletire fordul, néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Pénteken gyengén felhős, napos időre számíthatunk, a ködfoltok a déli órákra feloszlanak. Csapadék nem várható. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik