Belföld

Megfújták a ködkürtöt: figyelmeztetést adtak ki hat megyére

Csütörtökön és pénteken is hat, megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a sűrű köd miatt.

Csütörtökön Bács-Kiskun, Csongrád, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnokban, pénteken Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lesz veszélyes a köd.

Reggel a szélvédett helyeken előfordulhatnak sűrű ködfoltok, a középső országrészben pedig nagyobb, összefüggő ködtakaró is lehet.

Napközben mindenütt javulnak a látási viszonyok, majd késő estétől a gyengén felhős, szélvédett részeken ismét köd képződhet – derül ki az Országos Meteoroógiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből.

Csütörtökön egyébként az ország nagy részén legalább néhány órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A Dunántúlon megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között várható. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Az éjszakai, reggeli órákban átmenetileg köd képződhet. Helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél helyenként megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos idő várható, de néhol a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet csak lassan oszlik majd fel. Csapadék általában nem lesz, de ÉK-en a határ mentén egy-egy zápor nem kizárt. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik