Belföld

Anyja helyett egy olvasónk jelentkezett az elhagyott kisfiúért

A miskolci rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz, keresi az anyát.

A megyei rendőrség szóvivője a Tények Reggelnek azt mondta, a kisfiú személyazonosságát lakossági bejelentés alapján állapították meg. Utána felvették az anyával a kapcsolatot, felhívták telefonon, de néhány másodperc után megszakadt a vonal, így nem tudják, milyen a családi háttér, miért, hogyan tűnhetett el a kisgyerek. Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a gyerekért még nem jelentkeztek a szülei, az asszony már nem is veszi fel a telefont, miskolci lakcímén sem találják. A miskolci rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz, keresi az anyát.

A kisfiú jelenleg a megyei kórházban van. Megállapították, hogy 2,5 éves, csak néhány szót beszél. Ha nem jelentkeznek a szülők, a gyermekvédelem fog gondoskodni róla.

Cikkünk megjelenése után jelentkezett egy olvasónk. Őt nagyon érdekli a kisfiú sorsa, ezért azt kértük, jelentkezzen a gyermekvédelemnél. Az asszony azt írta, hogyha senkinek nem kell a kicsi, ha nem keresik, adják neki. Az óvodapedagógus végzettségű nő pontosan tudja ugyan, hogy ez nem úgy megy, hogy „adják nekem” és már adják is, de neki nincs gyermeke, szívesen felnevelné a kicsit. Az asszony önkormányzati kislakásban él, egyedül, hamarosan nyugdíjba megy. Mint írta: sokat tudna a kisfiúval foglalkozni, a nap 24 órájában. És felnevelné,

ha nincs senkije, vagy nem lesz senkije, aki hazavinné.

A kisfiút egy miskolci lakótelepen találta egy férfi. A földön ült, sírt. A férfi azonnal hívta a rendőrséget, addig a környéken lakókat kérdezgette, hátha valaki ismeri, de a gyermeket senki sem látta még. A kisfiút a kórházban megvizsgálták, megmérték. Oltások nyomát egyáltalán nem találtak rajta, ez volt az egyetlen különös rajta, mivel ennyi idős korukra a gyerekek megkapják a tbc, a torokgyík, a teta­nusz és az agyhártyagyulladás elleni oltásokat.

Dr. Bense Tamás gyerekorvos azt mondta a Blikknek, heg csak a BCG-oltás után marad, annak pedig, hogy nem akart beszélni, oka lehetett, hogy a kisfiú egyszerűen ijedtében nem akart beszélni. Az orvos szerint fel kell oldódnia, hogy megszólaljon. Ehhez meleg, megértő környezet kell, amit kórház gyerekosztályán dolgozó nővérek tudnak biztosítani.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik