Belföld

Még durvább eső zúdul a nyakunkba

A reggeli elsőfokú figyelmeztetés után, már nagyobb területre adtak ki veszélyjelzést, több megyében másodfokút.

Pest, Fejér, Nógrád, Somogy megyében a citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentős mennyiségű eső miatt, míg

Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében másodfokú, narancssárga a veszélyjelzés szintje.

Hétfőn többfelé várható az országban tartós eső. A Dunántúl északi és középső részén területi átlagban 20-30 mm, helyenként 40 mm-t elérő csapadék hullhat éjfélig. Kedden is sokfelé fog esni, de már összességében kevesebb csapadék várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből.

Országszerte borult lesz az ég. Az időnként megélénkülő északi, északkeleti szelet a Dunántúl nyugati területein erős lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul, késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden kezdetben sokfelé borult lesz az ég, majd délutántól felszakadozik, csökken a felhőzet, legtovább északkeleten marad felhős az ég. Délelőtt a déli országrész kivételével szórványosan előfordulhat eső, délután egyre kevesebb helyen eshet. Az élénk északnyugati szelet a Dunántúlon erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Szerdán a napsütés mellett sok lesz a gomolyfelhő, különösen a Dunától keletre.

Legfeljebb az északi és keleti határaink közelében alakulhat ki futó zápor. A gyakran élénk északnyugati szelet a Dunántúlon erős széllökések kísérik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 8 fok között alakul, talajmenti fagyra is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Csütörtökön a néhány órás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Az éjszakai, reggeli órákban átmenetileg köd képződhet. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél megélénkül, legnagyobb eséllyel az Észak-Alföldön erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 7 fok között alakul, több helyen talajmenti fagy valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik