Belföld

Métereken át tolta maga előtt a teherautót a villamos Budán – Fotóval

Villamossal ütközött egy kisteherautó Budapest XI. kerületében, a Fehérvári úton, a Nagysurány utcánál. Utóbbi jármű vezetője a roncsok közé szorult, őt a XI. kerületi hivatásos tűzoltók szabadították ki, felfeszítették az ajtót, hogy a mentők hozzáférjenek  – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Egy közelben dolgozó biztonsági őr hívta ki a mentőket és a tűzoltókat. Kollégánknak a helyszínen azt mondta, csak a hatalmas csattanást hallotta, de úgy tudja, a a 18-as villamos öt-hat méteren át tolta maga előtt a teherautót, amely valószínűleg meg akart fordulni. A sofőr végig eszméleténél volt, kommunikált a tűzoltókkal, de láthatóan megsérült, vérzett a feje. A villamos utasai közül nem esett baja senkinek.

budai baleset
Fotó: 24.hu

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte, a baleset miatt a 18-as, a 41-es és a 47-es villamos helyett Újbuda-központ és Albertfalva kitérő között pótlóbuszokat indítottak.

A környéken torlódás alakult ki.

Történt egy másik karambol is nem sokkal korábban a XI. kerületben, amelyben ugyancsak egy teherautó az egyik érintett. A jármű egy kocsival ütközött a Karolina és a Villányi út kereszteződésében. A balesetben nem sérült meg senki, viszont olaj folyt az úttestre. Az összetört járműveket a tűzoltók áramtalanították illetve felitatták homokkal a kifolyt olajat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik