Belföld

Tárnoki betonozós gyilkosság – “Folyton a pincét figyelte”

A szeretőjét megölő férfi tíz évet kapott. Felesége a történtek ellenére hazavárja.

Fordulatokban gazdag tárgyalási napon ítélték el a betonozós gyilkos néven elhíresült, tárnoki férfit szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken. Először egy hangfelvételt játszottak le, amit az áldozat testvére és édesanyja rögzített, amikor a vádlottal beszéltek annak háza előtt. Ekkor az áldozat már jó ideje nem élt – írja a Bors.

A gyilkos és szeretője 1993-tól folytatott se vele, se nélküle kapcsolatot, aminek az sem szabott gátat, hogy időközben mindketten megházasodtak és gyerekeik születtek. Krisztina 2008-ban elvált, a védelem szerint ekkortól vált pokollá a férfi élete. A nő folyamatosan zaklatta, a nevében válópert indított, kifeküdt a vonatsínekre, azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja magát. A bíróság erről úgy vélekedett: kettőn áll a vásár, ilyen hosszú időn át nem lehetett volna folytatni a viszonyt.

“Azt szeretném, ha végre elítélnének” – hangoztatta tegnap a gyilkos, aki az egész eljárás során azt mondogatta: vezekelni akar. Az utolsó szó jogán is Krisztina jelen lévő rokonaihoz fordult és elnézést kért tőlük, ők később a lapnak azt mondták, nem tudtak megbocsátani.

A férfi felesége azonban a történtek ellenére felesége hazavárja párját. Az asszony az egész eljárás alatt hitt férjének, ő keresett neki ügyvédet is, rendszeresen látogatta. Pedig  férjének több is van a rovásán. Az áldozaton kívül állítólag legalább három szeretője volt, egyiküktől gyermeke is született.

Folyton a pincét figyelte, az udvaron halomban álltak a betondarabok. Szinte sejtettem, hogy mi történhetett”- mondta az asszony a bíróságon.

A férfit – nem jogerősen – tíz év szabadságveszésre ítélték szerdán. Az ügyben idén januárban emelt vádat az ügyészség. A vádirat szerint az érintettek kapcsolatát nehézségek terhelték, elsősorban amiatt, hogy a vádlott folyamatosan azzal hitegette szeretőjét, hogy el fog válni és összeköltöznek, de nem így történt.

2013 áprilisában – amikor a férfi családja nem volt otthon – a nő autójával megjelent szeretője tárnoki házánál, ahol ismét összevesztek az összeköltözés miatt. A férfia vita hevében egy kötéllel hátulról a kanapéra rántotta szeretőjét ás megfojtotta. Testét ezután zsákba tekerte, házuk alagsorának betonaljzatát megbontotta, elásta és ismét beborította betonnal a helyiséget.  Táskáját és iratait elégette, az asszony kocsijának Tatabányán kibérelt egy garázst, a kocsi kulcsait pedig elrejtette.

Az áldozat családja április 25-én jelentette be az eltűnést. A bejelentés nyomán közigazgatási, majd büntetőeljárás indult. Az vált gyanússá ugyanis, hogy a férfi egy idő után nem fizette a garázs bérleti díját, így végül rábukkantak az autóra. A holttest csak 2014 januárjában került elő.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik