Belföld

Rendszeresen megalázta, gúnyolta és fenyegette kislányát a lábatlani apa

A részeges férfi trágár szavakkal illette gyermekét, bármit csinált, belekötött. Többször elzavarta otthonról és azzal fenyegette, hogy álmában elvágja a torkát.

Kiskorú veszélyeztetésének büntette miatt állítanak hamarosan bíróság elé egy 38 éves lábatlani férfit, aki rendszeresen megalázta 13 éves lányát. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön közölte: vádat emeltek ellene.

A vádirat szerint az apa tavaly kezdett inni. Alkalmi munkákból élt, és minden pénzét alkoholra költötte. 2014 augusztusától idén márciusig heti rendszerességgel belekötött gyermekébe – ahogy az ügyészség fogalmaz – emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó, erőszakos magatartást tanúsított családtagjaival szemben.

Lányát trágár szavakkal illette, mindenért belekötött, ökölbe szorított kézzel fenyegette, hogy bántani fogja. Többször elzavarta otthonról a gyereket, mert szerinte nem köszönt neki, mert a telefonján játszott, vagy egyéb más, neki nem tetsző dolgot csinált. Azt is a szemére vetette, hogy nem ismeri el gyermekének és gúnyolta a testalkata miatt, olykor pedig azért, mert nem tetszett neki a ruhája. Egyszer ököllel arcon is vágta, és megfenyegette, hogy álmában elvágja a torkát.

Az ügyészség szerint a férfi súlyosan kötelezettségszegő magatartása miatt a gyermeknél „közepes fokú érzelmi sérültség” alakult ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik