Belföld

A fél országra figyelmeztetést adtak ki a rengeteg eső miatt

Nagyjából a Tiszától nyugatra tizenkét megyében figyelmeztetés van érvényben a jelentős mennyiségű csapadék miatt, háromban másodfokú.

Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében narancssárga, másodfokú figyelmeztetést rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki, itt egy nap alatt 20 mm eső eshet.

A dél felől egymást követő csapadékzónák hatására a Dunántúlon, valamint az ország középső részén éjfélig további jelentős mennyiségű esőre van kilátás. A csendes eső mellett főként a Dunántúlon előfordulhat egy-egy zivatar.

Keleten kisüthet a nap

Csütörtökön nagyrészt borult lesz az ég, ugyanakkor átmenetileg elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, erre legnagyobb esély a Tiszántúlon van, ott rövid időre előbukkanhat a nap. Összességében sokfelé várható eső, sőt egy-egy zivatar is lehet; délután, estefelé főleg a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén valószínű csapadék. Elsősorban az ország nyugati kétharmadán nagy mennyiségű eső valószínű. A többfelé élénk keleti, délkeleti szelet helyenként erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között valószínű, de a Tiszántúlon 20, 21 fok is lehet. Késő estére 11, 16 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken  erősen felhős vagy borult idő várható, rövid felszakadozások délelőtt Dél-Alföldön, délután a Dunántúlon lehetnek. Többfelé lesz eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. A jelentős csapadék egyre inkább a középső és keleti területek fölé húzódik. A délkeleti, keleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Hétvégén sem lesz szép idő

Szombaton kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délnyugat felől szakadozik, vékonyodik a felhőzet, az északkeleti megyékben marad tartósan borult. Kezdetben a Dunától keletre még többfelé lesz eső, este már csak északkeleten eshet. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk, délelőtt lehetnek kevésbé felhős körzetek. Elszórtan várható kisebb eső. Reggelre foltokban átmenetileg köd képződik. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik