Belföld

Obszcén beszéd, szexre buzdítás és ivás az osztálykirándulásokon – Elítélték a kiskunhalasi tanárt

Súlyosbította a Kecskeméti Törvényszék annak a kiskunhalasi tanárnak a büntetését, akit kiskorú veszélyeztetése miatt állítottak bíróság elé. Első fokon – és most is – egy év börtönt kapott három évre felfüggesztve, de a keddi, jogerős döntés szerint két évre eltiltották a tanítástól is.

A korábbi ítélet szerint a 41 éves pedagógus egy kiskunhalasi gimnáziumban tanított, az ügyben érintett 25 diákból 24-nek ő volt az osztályfőnöke. A tanár az osztálykirándulásokon és táborokban megengedte a tanulóknak, hogy alkoholt igyanak, sőt, ő is csatlakozott,  és – ahogy a bíróság fogalmazott – a jelenlétükben vulgáris és obszcén tartalmú kifejezéseket használt, valamint a fiúk figyelmét felhívta egy homoszexuális tartalmú internetes oldalra is. A férfi ilyenkor szexuális tartalmú beszélgetéseket is folytatott a fiatalokkal, megjegyezve, hogy a lányok közül ő melyiket fektetné le, emellett rendszeresen beszélt a saját nemi életéről. A pedagógus a diákok által létrehozott Facebook-csoport oldalára is obszcén tartalmú bejegyzéseket írt.

A márciusi, első fokú döntés azért nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig felmentését fellebbezett – emlékeztetett a Kecskeméti Törvényszék kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik