Belföld

Most már tényleg megjött a tél

hideg(650x433).jpg (Array)
hideg(650x433).jpg (Array)

Kedd reggel párássá válhat a levegő, néhol köd is képződhet, írja a Köpönyeg.hu. Délelőtt a párásság megszűnik, majd délnyugat felől egyre több felhő sodródik hazánk térsége fölé. Déltől egyre többfelé kezdődhet eső, zápor. A légmozgás általában mérsékelt lesz, csak néha élénkül meg a délkeleti szél. Reggel hideg lesz: mindössze egy és hat fok közötti értékeket mérhetünk, ami azt jelenti, hogy többfelé fordulhat elő talajmenti fagy. Délután 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatás várható.

Szerdán tovább vastagszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, később már sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Többfelé eshet jelentős mennyiségű csapadék. A délkeleti szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet a tartósabban esős, borongós tájakon csak 9 és 13 fok között alakul, a Tiszántúlon még 13-19 fokos enyheség várható.

Csütörtökön a nap első felében marad a borult idő többfelé újabb esővel. Déltől csökkenhet a felhőzet, néhol már a nap is előbukkanhat. Délután már csak elszórtan alakul ki újabb eső, zápor. A délkeleti szél változatlanul erős lesz, mellyel több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe: a csúcshőmérséklet már 12 és 21 fok között alakul.

Pénteken újabb nedves léghullám érheti el a Kárpát-medence térségét. Az erősen felhős, vagy borult égből nyugaton többfelé, keleten csak szórványosan valószínű eső, záporeső. Nyugaton jelentős mennyiségű csapadékra készülhetünk. 14 és 21 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők délután.

Szombaton és vasárnap reggelente párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben változóan felhős idő lesz, legalább néhány órás napsütéssel. Emellett mindkét nap kialakulhat bárhol kisebb zápor. Reggelente 7, délutánonként 15-17 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik