Belföld

Megvadult kutyát fékezett meg a budapesti nyugdíjas – Intenzíven van

Az eb egy idős asszonyra támadt rá.

Intenzív osztályon ápolják azt a bátor férfit, aki megmentett egy idős asszonyt egy kutyától. Hujbert József a betegágyán fekve nyilatkozott a Borsnak.

„A fiaméktól jöttem haza pénteken, amikor azt hallom: segítség, megölnek! Odasiettem, és láttam, hogy a földön fekvő áldozat bal kezét egy kutya marcangolja. Elkezdtem ütni az állat fejét, hogy elengedje a sérültet. Jött két fiatal is, akik csatlakoztak, ám az eb nem tágított, sőt a nő fejét kezdte harapdálni” – mondta a férfi, aki egy környéken talált léccel indult megfékezni a megvadult állatot.

A kutya ezután felé fordult és a torkának ugrott, de a nyugdíjasnak sikerült a nyakánál elkapnia, és letepernie a földre. Egy autós is megállt és próbált segíteni, de a kutyát nem lehetett megfékezni, pedig nekiment a kocsival és vasrúddal ütötte. Végül – mint akinek füttyentettek – leállt és elfutott.

Az idős embert az Országos Baleseti Intézetben ápolják, csakúgy, mint az asszonyt, akit megmentett. A nő a fején és a bal kezén is súlyosan megsérült, ő is az intenzív osztályon fekszik.

A megvadult kutyát az Újpesti Állatmentő Liga emberei fogták be és két hétig megfigyelik. Gazdája ellen eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik