Belföld

Kispesten poloskapara van

Pedig a városrészben amúgy nincs sok ágyi poliska, írja az ittlakunk.hu. A lakótelepeket viszont előfordulnak. Ezen a térképen az látszik, honnan hívtak tavaly poloskairtást.

poloska-jo

Ezen pedig az, hogy a városban a lakosságszámra mennyi poloska jut.

poloska4

A térképekről kiderül, hogy a szegényebb kerületekben több a poloska, és nem kizárt, hogy a mutatottnál is több, hiszen lehetséges, hogy a rosszabb anyagi viszonyok közt élők kisebb arányban rendelnek poloskairtást, mint a gazdagabbak.

Az ágyi poloska többnyire különféle régi használati tárgyakkal kerülhet be a lakásba, ritkán a vezetékek mentén átvándorolhat szomszédos helyiségekbe is ez a kellemetlen lakótárs. Általában fali tükrök, képek, függönytartók, villanykapcsolók mögött, falrepedésekben, ágyneműtartókban, bútorok réseiben, könyvek között rejtőzködik. A túlzsúfolt lakások különösen kedveznek megtelepedésüknek, mely a hatásos irtásukat is megnehezíti, írja a lap.

A kártevő elleni védekezésről és az irtás költségeinek fedezéséről az érintett épület tulajdonosa illetve az ott lakó köteles gondoskodni. Tapasztalatok szerint a hatásos irtást egészségügyi gázmester végzettséggel rendelkező szakember képes elvégezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik