Belföld

Hétfőn veszélyesen sok lesz az eső

Négy megyére adtak ki figyelmeztetést a jelentős mennyiségű eső miatt, a héten marad a borús esős idő.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben hétfőn a jelentős mennyiségű csapadék miatt. Hétfőn északkelet felé távolodik a csapadékzóna. Az északkeleti megyékben hétfő éjfélig területi még 15-25 mm csapadék hullhat.

Délelőtt a Duna-Tisza köze nagyobb részéről is kiszorul a csapadék, ugyanakkor Borsodban, Szabolcsban egészen estig eshet. (Az Északi-középhegység magasabban fekvő területein vegyes halmazállapotú csapadék is lehet.) A Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közének délnyugati felében fokozatosan a felhőzet is felszakadozik, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt, az ország északkeleti felében ma még marad a borongós idő. Az északi, északkeleti szél a legtöbb helyen mérséklődik, napközben már csak a Fertő-tó környékén lehet erős a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, késő este 2, 8 fokra számíthatunk.

MTI / Komka Péter
MTI / Komka Péter

Kedden kezdetben nyugaton és középen lehetnek napos időszakok, majd délnyugat felől beborul az ég. Reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. Napközben csak egy-egy helyen lehet eső, illetve szitálás, majd késő délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A déli, délkeleti, majd a keletire forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, helyenként – nagyobb eséllyel délnyugaton – jelentős mennyiségű csapadékkal. A keleti, délkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szelet kísérik élénk, illetve erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között, északon néhol kevéssel 10 fok alatt alakul.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, és országszerte várható eső, záporeső, helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúlon illetve északon – jelentős mennyiségű csapadékkal. A keleti, délkeleti szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között, északnyugaton kevéssel 10 fok alatt, délkeleten 15 fok felett alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik