Belföld

Halálra éheztette kutyáit a kerekegyházi pár

Több állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség egy 48 éves férfi és egy 30 éves nő ellen, akik hagyták éhen halni kutyáikat. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlottak 2014 őszén együtt éltek Kerekegyházán, egy tanyán, ahol három kutyát tartottak. A pár kevés vizet és élelmet adott a házőrzőknek, amit kaptak, az is rossz minőségű volt. Az ebek a kiéheztetéstől egyre gyengébbek lettek.

A férfi tavaly decemberben rács mögé került és megbízta élettársát, hogy tartsa rendben a tanyát. A nő viszont továbbra sem gondoskodott az állatokról, végül elment, a kutyákat pedig sorsukra hagyta. Az ebeknek nem volt se vizük, se élelmük, és láncon, zárt fedezék nélkül maradtak a téli hidegben. Állatmentők találtak rájuk, miután valaki kihívta őket. Kettő ekkora elpusztult, fagyott tetemükre az udvaron találtak rá. A harmadik kutya – egy kölyök – szintén lesoványodott, immunrendszere legyengült és súlyos vírusfertőzést kapott. Őt állapota miatt el kellett altatni.

Az ügyészség szerint az állatok lesoványodásához és pusztulásához hosszabb időre, több hetes időszakra volt szükség, ezért amíg szomjan és éhen haltak, különös szenvedésen mentek keresztül. A vádlottak három évig terjedő börtönnel büntethetők – derült ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik