Belföld

Gyerekek kerültek előzetesbe Miskolcon

A páros egy 12 éves fiút rabolt ki, viperával fenyegették, az értékeit akarták.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két fiút, akik a gyanú szerint a napokban kiraboltak egy gyereket Szerencsen. A páros – egy mindössze 13 és egy 14 éves fiú – kedden, 11 óra körül lendült akcióba, a Rákóczi-vár közelében mentek oda 12 éves kiszemeltjükhöz, beszélgetni próbáltak vele, és cigarettát kértek. A fiú nem dohányzik, így nem tudott adni nekik. Ezután arra kérték, hogy menjen oda a közelükben lévő társasághoz, és szerezzen tőlük. A gyerek ezt nem akarta megtenni, ezért az egyikük megindult felé, majd széthúzta a kabátját, ahol egy vipera lapult. Közölte vele, ezzel fogja megverni, ha nem engedelmeskedik.

A fiú megijedt és bement a vár udvarára, a fenyegetőzők pedig utána. Az udvaron levő asztalhoz kísérték úgy, hogy közrefogták, így nem tudott elmenekülni, majd ott leültették egy szabadtéri asztalhoz és az értékeit követelték. A gyerek még ekkor sem állt kötélnek, ezért megismételték: bántani fogják a teleszkópos bottal. Mivel félt, hogy megverik, hagyta, hogy kivegyék a zsebéből a nála lévő 200 forintot, az irattárcáját és a Volán bérletét. Próbálta visszakérni a holmijait – de hiába. A fiúkat rövid időn belül elfogták a rendőrök.

szerencsi rabló gyerekek 2Fotó: police.hu

A bíróság álláspontja szerint – amennyiben a fiatalkorú gyanúsítottak bűnössége megállapítható – a „terhükre rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésében”, úgy akár 5 év szabadságvesztést is kaphatnak. A bíró megállapította, hogy iskolakerülőkről van szó, így tartva attól, hogy újabb bűncselekményt követnének el, az előzetes letartóztatás mellett döntött. A gyerekeket javítóintézetbe vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik