Belföld

Megfojtotta majd közösült a halott nővel nagykanizsai fiatal – Beismerte a bíróságon, hogy ölt

Bántalmazás miatt állították bíróság elé, mert rátámadt nagyanyjára és az asszony élettársára, de az eljárás alatt kiderült, hogy gyilkolt is. Pszichés problémái gyermekkorában kezdődött, ráadásul rákapott a drogra, ami agresszívabbá tette.

Bántalmazta nagyanyját és az asszony élettársát egy 25 éves nagykanizsai fiatalember, az emiatt indult eljárásban pedig kiderült, hogy korábban megölte apja volt élettársát. A vádlott a gyilkosságot elismerte a Zalaegerszegi Törvényszéken csütörtökön kezdődött perben.

Vonzódott apja volt párjához, és féltékeny lett

A vádirat szerint a jelenleg kényszergyógykezelés alatt álló huszonéves 2013 nyarán – mint korábban máskor is – segített a nagykanizsai ház körüli munkákban apja volt élettársának, akivel a szakítás után is baráti maradt a viszonya. Fát vágtak, majd a a nő étellel, itallal kínálta a fiatalt, és elmondta neki, hogy a volt élettársát akarja megkérni tetőcserére. A vádlott ezt hallva féltékeny lett, nem akarta, hogy az asszony esetleg ismét az apjáé legyen. Heves indulatában többször megütötte és a földre döntötte a nőt, majd arccal a padlóra fektetve hátulról megfojtotta.

Miután az áldozat már nem lélegzett, a  támadó felfektette az ágyra, meztelenre vetkőztette és közösült a halott asszonnyal. A holttestet nagyjából két héttel később találta meg a fiú apja, de az erősen oszlásnak indult tetem alapján az orvosszakértői vizsgálat nem tudott olyan nyomokat találni, amelyek erőszakos halálra utaltak volna.

Brutálisan bántalmazta idős rokonait

Csaknem egy év elteltével, 2014 nyarán a fiatal nagyanyjának élettársát más betegsége miatt mentővel kórházba vitték. Ott derült ki,  hogy néhány nappal korábban súlyosan bántalmazták. Testén és fején számos bevérzést találtak, valamint többszörös bordatörést állapítottak meg, ami miatt ötven napig ápolták.
Az idős embert pár nappal korábban a vádlott többször is megrúgta, ököllel ütötte, a nyakához kést szorított és a földre kényszerítette, miközben katonai parancsokat osztogatott neki. Mindezt azért, mert neheztelt rá, amiért a férfi élősködőnek tartotta őt iszákos és erőszakos életmódja miatt. Másnap a fiatal férfi a nagyanyjának is nekitámadt, a pincébe hurcolta, egy matracra fektetve fojtogatta, de az idős asszony ki tudott szabadulni.

Többször “harcolt” Terminátorként vagy Leonidász királyként

A bíróságon a nyomozati iratok ismertetésekor elhangzott: a családtagok meghallgatásakor derült ki, hogy a fiatal  korábban nekik már beszélt a gyilkosságról, így a nyomozást arra a bűncselekményre is kiterjesztették. A vádirat kitért arra is, hogy a fiatal férfinak – akit 2008-ban lopásért négy hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – gyerekkora óta magatartási problémái voltak, állami gondozásba került, pszichiátriai kezelésen volt, majd felnőttként is gyerekes maradt a viselkedése, illetve többször “harcolt” Terminátorként vagy Leonidász királyként. Az utóbbi években italozott és kábítószerezett, ami az addig is rendkívül agresszív viselkedését tovább súlyosbította.

Elmebetegség, személyiségzavar és bizarr szexuális gátlástalanság

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elemgyógyító Intézetben jelenleg kényszergyógykezelés alatt álló fiatalról azt állapították meg, hogy nem gyengeelméjű, de elmebetegségben és személyiségzavarban szenved, továbbá bizarr szexuális gátlástalanság alakult ki nála. A gyilkosság idején elveszítette realitásérzékét, s ebben az átmeneti kóros állapotában nem ismerte fel cselekményei következményét.

A gyilkosságot beismerte, de a szexuális erőszakot tagadta

A két fogdaőr kíséretében vezetőszáron a vádlottak padján helyet foglaló, a kérdésekre lassan reagáló B. Tamás az első tárgyalási napon bevallotta, hogy megfojtotta az asszonyt, de tagadta, hogy a holttesttel közösült. Szintén elismerte, hogy bántalmazta nagymamája élettársát, de azt már tagadta, hogy a nagyanyjával is erőszakoskodott – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik