Belföld

A bíró elengedte a lakiteleki férfit, aki a rendőrség szerint megfojtotta anyját

Az időst a rendőrség szerint fia ölte meg, a bíró szerint azonban ez egyáltalán nem biztos.

Megszüntette a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön annak az 58 éves lakiteleki férfinak az előzetes letartóztatását, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy idén áprilisban megfojtotta anyját, majd egy hónapig együtt élt a holttesttel. A továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A rendőrség múlt héten számolt be az esetről. Tájékoztatásuk szerint a 86 éves asszony holttestére május 14-én bukkantak rá otthonában. Akkor még úgy tűnt, nem történt bűncselekmény, az ügyben így közigazgatási eljárás indult. A kirendelt orvosszakértő azonban megállapította, nem zárható ki az idegenkezűség. Kiderült, hogy az asszony április 18-án vesztette életét, mint írták, bántalmazásból eredő sérülések miatt. A nyomozás ezután már emberölés miatt folyt. Az egyenruhások szerint az idős nőt az áldozat fia fojtotta meg, majd egy hónapig együtt élt a holttesttel, hogy leplezze tettét. A férfit múlt szerdán kapták el és előzetesbe is került.

A törvényszék álláspontja szerint az ügyészség által rendelkezésre bocsátott iratok alapján nem állapítható meg, hogy az asszony bűncselekmény áldozata lett. A gyanúsított is tagad, a boncolás alapján elkészített orvosszakértői vélemény pedig nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy az elhunyt sérülései visszavezethetők-e bántalmazásra vagy sem, illetve, hogy azok életében vagy azután keletkeztek, hogy meghalt. A bíró szerint ezért az emberölés megalapozott gyanúja sem állapítható meg

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik