Belföld

Verte és elképesztő mocsokban tartotta gyerekeit a miskolci pár

A kicsik elhanyagoltak és tetvesek voltak, egy disznóól mellett éltek, ahol minden tele volt ürülékkel. A saját koszos pelenkáikkal játszottak.

 

Kiskorú veszélyeztetésnek bűntette miatt emeltek vádat egy miskolci pár ellen, mert teljesen elhanyagolták gyerekeiket. Az ügyészség felfüggesztett börtönt indítványozott a fiatalokkal szemben illetve, hogy szüntessék meg szülői felügyeleti jogukat.

Az ajtó előtt folyt az ürülék

A 20 éves anya és vele egyidős élettársa Miskolcon, egy városszéli romos melléképületben élt két gyermekével. Az épület kizárólag állatok tartására szolgált, a szülők lakrésze mellett a tulajdonos disznókat tartott. A sertésürülék a család ajtaja előtt folyt el.

Az egyik verte, a másik hagyta legurulni a lejtőn a babakocsival

A gyerekek rendkívül elhanyagolt állapotban, koszosan, tetvesen a földön játszottak a saját koszos pelenkáikkal. Orvos nem látta őket. Otthonukban vastagon állt a mocsok, a szemét, mindenhol cigarettacsikkek voltak. Az anya élettársa az egyéves kislányt és négyéves testvérét rendszeresen bántalmazta is, de a nő is okozott sérülést kisebbik gyermekének: 2013 őszén a picit babakocsiban hagyta egy lejtős útszakaszon, de nem figyelt rá. A kocsi legurult az úton és felborult. A kislány eszméletvesztéssel járó agyrázkódást szenvedett.

A családgondozó javaslatára a gyámhatóság a gyerekeket kiemelte a családból és az anyai dédnagymamánál helyezte el őket – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik