Belföld

Napsütés és zápor is jöhet

Jön a ciklon Franciaország felől: több-kevesebb napsütés, kellemes hőmérséklet és egy-két zápor vár ránk.

A szombat este még Franciaország felett örvénylő magassági ciklon fokozatosan Közép-Európa fölé helyeződik át, de közben gyengülni fog. Az örvényhez társuló felhőrendszerből nyugat felől vasárnap a nap második felétől kisebb záporok kialakulása valószínű.

Vasárnap kezdetben túlnyomóan napos idő lesz, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól a Dunántúlon helyenként már zápor is várható. A délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, olykor meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés mindenhol lesz. Helyenként eső, zápor is kialakul. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között, a tartósabban derült helyeken kevéssel 9 fok alatt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kedden nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Estig csak egy-egy helyen, majd nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A keleti, majd az északira, északkeletire forduló szél több helyen megélénkül, Nyugat-Magyarországon időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik