Belföld

Ittas teherautósofőr ölhetett meg két motorost

A tehergépkocsi és a motorkerékpár ütközött Jászárokszállás külterületén: a motoros és utasa a helyszínen életét vesztette, a sofőr alkoholszondás vizsgálata pozitív lett.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt szombaton délután egy óra előtt Jászárokszállás külterületén. Az eddigi információk szerint a 3203-as számú út 18. kilométerszelvényében egy tehergépkocsi és egy motorkerékpár ütközött – derült ki a rendőrség közleményéből.

Police.hu
Police.hu

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a tehergépkocsi balra kanyarodó vezetője nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő motorkerékpárosnak és a járművek összeütköztek. A motoros férfi és női utasa a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. A teherszállító jármű sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív eredményt mutatott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a tehergépkocsi vezetője, M. L. jászárokszállási lakos ellen. A rendőrök a 37 éves férfit a helyszínen elfogták és a Jászberényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik