Belföld

Köddel és záporral jön a melegebb idő

Anticiklon alakítja az időjárásunkat, többnyire száraz, egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk.

Pénteken többnyire derült lesz az ég, elsősorban nyugaton, délnyugaton lehetnek felhősebb területek. Csapadék nem várható. Kezdetben foltokban párás lesz a levegő, köd is képződhet, de ez napkelte után nem sokkal feloszlik. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön időnként megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet délután 17, 21, késő este 7, 12 fok között alakul.

Szombaton kezdetben országszerte napos idő várható többnyire kevés fátyolfelhővel, majd délután délnyugat felől felhősáv érkezik, mely estére eléri a keleti tájakat, nyugaton pedig akkorra mögötte már ki is derül az ég. Reggel foltokban ködre kell számítani. Délutántól a Dunántúlon néhol zápor előfordulhat. A délkeleti, déli szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, sőt néhol gyengén fagyhat kétméteres magasságban is, talajmenti fagy pedig nagyobb területen lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő várható, majd délután a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és arrafelé néhol zápor is előfordulhat. A délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

Hétfőn erősen és gyengén felhős területek váltakoznak, de várhatóan a felhős időszakok lesznek túlsúlyban. Elszórtan várható eső, zápor. A nyugatias szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik