Belföld

Megalázó temetés: elromlott a temetkezési vállalat hűtője

„Nem tudjuk elhinni, hogy a 21. században olyan megtörténhet, hogy állunk a koporsó mellett és érezzük a hullaszagot” – emlékezett az özvegy.

Botrányosan végződött egy férfi temetése a Hajdú-Bihar megyei Álmosdon. A temetkezési vállalat hibájából a holttest olyan állapotba került, hogy nem valósulhatott meg a nyíltkoporsós temetés – tudósít az ATV.hu.

A 67 éves férfi váratlanul hunyt el szeptember 3-án, holttestét a Platinum Temetkezési Vállalat munkatársai elvitték a ravatalozóba. Özvegyének négy nappal később telefonáltak a cégtől, hogy a család kérése ellenére nincs lehetőség a nyíltkoporsós temetésre. A nő másnap a ravatalozóhoz ment, ahol elmondása szerint elviselhetetlen szag terjengett. Nem engedték, hogy megnézze férje holttestét, de elmondták: elromlott a hűtő, a hibát pedig csak szeptember 7-én vették észre. A cég először elektromos zárlatra hivatkozott, később arra, hogy valaki bemászott az épületbe és elvágta a kábeleket.

A cég felajánlotta, hogy visszatéríti a hűtési díjat és a temetési költség egy részét, a gyászolók azonban ezt nem fogadták el. „Egyszerű falusi emberek vagyunk, a családunkat nem a pénz érdekli, hanem az, hogy nem tudtuk megadni a végtisztességet a férjemnek” – mondta az özvegy, aki családjával az ÁNTSZ-hez, a temetkezési vállalatot működtető önkormányzathoz, valamint ügyvédhez fordult. „Nem tudjuk elhinni, hogy a 21. században olyan megtörténhet, hogy állunk a koporsó mellett és érezzük a hullaszagot” – emlékezett az asszony.

A temetkezési vállalat munkatársa megerősítette, hogy megtörtént az eset és megígérte a portálnak, hogy a cégvezető tájékoztatást ad a vállalat álláspontjáról, de ez nem történt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik