Belföld

Kilencvenkilencszer szúrt a Delej utcai gyilkos

jószefvárosi gyilkosság (Array)
jószefvárosi gyilkosság (Array)

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítanak bíróság elé egy 57 éves budapesti férfit, aki idén februárban megölte volt feleségét egy VIII. kerületi lakásban. Az ügyészség szerdán közölte: vádat emeltek a késelő ellen.

Nem köszöntötte fel

A vádirat szerint a férfi együtt élt áldozatával Delej utcai otthonukban. Február 11-én összevesztek, mert a nő nem köszöntötte fel az 57. születésnapján. Vita közben a vádlott lehúzta a rolót, majd kiment a konyhába, ott felkapott egy kést és hátulról többször megszúrta volt feleségét.

Az asszony próbált védekezni, ekkor a férfi újabb kést rántott elő, és mindkettővel szúrt, mint  az ügyészség szerdai tájékoztatásából kiderült, összesen 99-szer. A nő pár percen belül meghalt.

A támadó egy nagyméretű, átlátszó nejlonnal takarta le a holttestet, alá pedig légfrissítőt fújt, Nem vitte sehová, nem próbálta elrejteni. Két nappal később a szomszédok bejelentésére rendőrök mentek a helyszínre, akik megtalálták az asszonyt.

“Megöltem a feleségemet. Ott van a hátsó szobában becsomagolva.”

A Zsaru magazin korábban azt írta, a lakók azért kértek segítséget, mert bár tudták, hogy a férfi otthon van, de nem reagált semmire. Az egyenruhásoknak be kellett rúgniuk az ajtót, így jutottak be. „Igen, nagyon nagy baj van! Megöltem a feleségemet. Ott van a hátsó szobában becsomagolva.”  – ezt válaszolta kérdésükre. A holttestre valóban a hátsó szobában, egy fotelben találtak rá, rajta a már említett műanyag zsákkal. A bejelentők szerint egyébként a férfi korábban pszichiátriai kezelésre járt, sokszor furcsán, zavarodottan viselkedett.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, ha bűnösnek találják tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik