Belföld

Kisfiút vert, kislányt tartott rettegésben a budapesti kamasz

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy 16 éves budapesti fiút, aki kiskorú gyerekeket tartott rettegésben. Zaklatás és könnyű testi sértés vétsége,  személyi szabadság megsértésének bűntette – mindezért felelnie kell.

A jelenlegi adatok szerint a tinédzser idén január végén két cimborájával jelent meg egy XIII. kerületi iskolában, ahol arra kényszerítetek egy gyereket, hogy menjen be velük a mosdóba. Ott egy teleszkópos fémbottal és egy késsel megfenyegették őt, előbbivel meg is ütötték őt. Ezután kimásztak az egyik ablakon és eltűntek. A kisfiúhoz mentőt kellett hívni, mint kiderült, könnyű sérüléseket szenvedett.

A nyomozók szerint az agresszív kamasz ezen kívül 2014 szeptembere és 2015 márciusa között többször azzal fenyegette egyik kiskorú lányismerősét a Facebookon, hogy megveri őt.

A rendőröknek sikerült azonosítaniuk a fiút, akit múlt héten el is kaptak. A tinédzser beismerő vallomást tett. A továbbiakban szabadlábon védekezhet – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik