Belföld

Végrehajtás alatt áll, mégis kapott ötvenmilliót a szegedi cég

Végrehajtás alatt áll és nyomoznak ellene, mégis ötvenmillió forint uniós támogatást nyert egy szegedi cég – tudósít az RTL Klub. A Titan Project’s House Kft. korábban 260 millió forint uniós pénzből épített meg egy játszóteret, amelyben mindössze egy pár hinta, libikóka, kalózhajó és néhány pad van. Az ügyben nyomozást indított az adóhatóság költségvetési csalás miatt, valamint az EU csalás elleni hivatala is vizsgálódik.

A helyi szocialisták szerint a cég azért nyerte el a játszótérépítést, mert a cégvezető jó barátja a helyi Fidesz vezetőjének, de ezt az érintett cáfolta. Az uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Vitályos Eszter viszont elismerte, hogy a játszótér építésénél nem volt minden rendben, de csak annyit mondott erről, hogy a támogatási összeg visszafizetésére kötelezték az időközben felszámolás alá került céget.

Ennek ellenére nyert el a cég ötvenmillió forintot telephely-fejlesztésre, ugyancsak uniós pályázaton. Ennek első felét néhány nappal azelőtt fizették ki a cégnek, hogy az jogerős végrehajtás alá került. A cég székhelye egyébként egy Szeged melletti kiskertben van, ahová több mint ötven céget jelentettek be.

Vitályos azt mondta: a telephely-fejlesztéssel kapcsolatban eddig mindent rendben találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik