Belföld

Lassan, de jön a napsütés!

autó, napsütés (Array)
autó, napsütés (Array)

Hétfőn eleinte változóan felhős, párás időre számíthatunk, majd napközben délkelet felől egyre többfelé megvastagszik a felhőzet és az Alföldön, később a Dél-Dunántúlon is kialakul kisebb eső, zápor. Az északkeleti szél napközben fokozatosan megélénkül, északnyugaton és északkeleten meg is erősödik. Reggel 10, délután 16 fok körül alakul a hőmérséklet, hidegfronti hatás várható – derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből.

Kedden borongós, őszi időre számíthatunk elszórtan kisebb esővel, szitálással. Némi napsütésre az északi tájakon van kilátás, az északkeleti szél erős marad. Délután 12 és 18 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Szerdán marad a gyakran erősen felhős időjárás. Elszórtan zápor, kisebb eső előfordulhat, délutánig lehet erős a szél, később mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 15 fok körül alakul.

Csütörtöktől vasárnapig egyre több napsütés várható, a hétvégén már többórás napsütés lehet kevés fátyolfelhővel. Csapadék már nem valószínű. A reggelek hidegek lesznek, 1-10 fok körüli értékekkel, délután fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégére már igen kellemes, 20-24 fokos meleg lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik