Belföld

Szombattól már tényleg vezető nélkül jár a 4-es metró

4-es-metro(1)(210x140)(1).jpg (metró, 4-es metró, )
4-es-metro(1)(210x140)(1).jpg (metró, 4-es metró, )

Szombattól a teljes üzemidőben járműkísérő személyzet nélkül közlekednek a 4-es metró automata szerelvényei – közölte a BKV pénteken az MTI-vel.

Budapest új metróvonalán a megnyitás, azaz 2014 márciusa óta zajlik az utasforgalmi próbaüzem, amelynek keretében folyamatosak a tesztek annak érdekében, hogy a vonal a végleges használatbavételi engedélyt az év végéig megszerezze. A szerelvények eddig is teljesen automata üzemmódban közlekedtek, de mostanáig voltak járműfelügyelők a vonatokon, hogy probléma esetén beavatkozzanak.

A BKV közlése szerint nem történt az utasforgalmi próbaüzem során biztonságkritikus hiba és a rendelkezésre állás is folyamatosan eléri február óta a hatóság által előírt, rendkívül szigorú szintet. A járműkísérők a továbbiakban az állomások forgalmi ügyeletén teljesítenek szolgálatot. A következő fázisban is lesznek olyan tesztek, amelyeket utasforgalom nélkül kell elvégezni, emiatt szeptember 27-én, október 4-én és 11-én üzemkezdettől 10 óráig az egész vonalon pótlóbuszok közlekednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik