Belföld

Még durvább lehet a pénteki vihar

Míg reggel még csak az ország kétharmadára adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, délelőtt az egész országra módosították, Zala, Somogy és Baranya megyében pedig másodfokúra változtatták.

Pénteken a Nyugat-Dunántúlon, a Bakony és a Balaton térségében az északi, északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések csütörtökön 60-65 km/h, pénteken 70-75 km/h körül várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

A Kisalföldet és a Tiszántúlt leszámítva területi átlagban 20 mm-t meghaladó, Somogy, Zala és Baranya megyében 30 mm fölötti mennyiségű esőre van kilátás.

Jobbára erősen felhős, vagy borult idő várható, délelőtt esetleg az északkeleti határvidéken, majd a Dél-Alföldön szakadozhat fel rövid ideig a felhőzet. Országos, jelentős csapadékra van kilátás esővel, rövid ideig, de több helyen intenzív záporokkal, zivatarokkal.

A Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz, a keletebbre az északi, északkeleti szél csak időnként erősödik meg, sőt a Dél-Alföldön többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a Dunántúlon 13, 18, másutt 18, 23 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik