Belföld

Migránshiszti: hetedikes gyerek bevándorlózta és késsel fenyegette társát

Az országban elharapózó gyűlölködés az általános iskolába is begyűrűzött, egy iskolai táborban történt a durva eset.

„Takarodj innen, te bevándorló, ebből az országból” – ezt mondta egy III. kerületi általános iskola hetedikes diákja nála egy évvel fiatalabb társának az iskola nyári táboroztatásán, miközben pillangókést szorított a gyerek nyakához. A megtámadott kisfiú színes bőrű, édesapja nigériai származású,e az 1990-es évek óta itt él, állampolgárságot is kapott – írja az Origo. Édesanyja azt mondta: azt már megszokta a gyerek, hogy négerezik és lökdösik a folyosón, de a késsel fenyegetőzés megviselte.

A gyerekek Siófokon, a sóstói Erzsébet-táborban voltak, szabadprogramot kaptak a városban, ami alatt többen rugós bicskát, pillangókést vettek. Ezeket nagyrészt elvette tőlük a felügyelő tanár, de ezek szerint nem volt elég alapos.

A támadó fiú anyja is csaknem sokkot kapott, amikor megtudta, mi történt. A gyerek is sírva fakadt és megijedt, amikor rendőrségi ügy lett a fenyegetőzésből. A hatóság viszont megszüntette a nyomozást, mert a támadó gyermekkorú, ami kizárja a büntethetőségét. Az iskola igazgatója annyit mondott: „ezt a szülővel lerendeztem, mindent megbeszéltünk, a gyerekek kibékültek, úgyhogy semmi gond nincs”. A támadó fiú nem mehet többé az iskola nyári táborába, az igazgató pedig utasításba adta, hogy az osztályfőnökök beszélgessenek a gyerekekkel a bevándorlás kérdéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik