Belföld

Petárdát dobott a menekültek közé, elítélték

petarda(1)(210x140)(1).jpg (Array)
petarda(1)(210x140)(1).jpg (Array)

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a 23 éves férfit, aki a magyar-román Eb-selejtező napján a menekültek közé dobott két petárdát a Keletinél – írja a Fővárosi Főügyészség közlése alapján a hvg.hu.

A férfit kedden közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt gyorsított eljárásban ítélták el. A férfi szeptember 4-én két petárdát dobott a menekültek közé a pályaudvarnál.

A férfi aznap délután a Baross téri felüljáróról több társával együtt trágár szavakat kiabált, miközben két petárdát dobott a téren tartózkodó menekültek közé. Személyi sérülés nem történt, de a vádlott magatartása olyan kihívóan közösségellenes volt, amely a csoport tagjaiban riadalmat keltett – írja az ügyészségi közlemény.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvány alapján megállapította a vádlott bűnösségét, és a férfit egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészi fellebbezés súlyosabb minősítés (csoportos elkövetés) megállapítására, valamint végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására irányul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik