Belföld

ORFK: Terrorista fedőszervezet tagja a Győrben elfogott szír férfi

“A nemzetközi rendvédelmi együttműködésből származó információk szerint Ahmed, H. a Tabligh Jamaat (Szövetség a hit terjesztésére) elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalom tagja. A Tabligh Jamaat elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalmat a terrorszervezetek radikális személyek egyes célországokba történő bejuttatásához, fedőszervezetként is felhasználják” – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden. Arról a szír férfiról állítják ezt, akit szombaton fogtak el Győrben a Terrorelhárítási Központ emberei. Azt írják róla, hogy Cipruson él, és ott munkavállalási engedéllyel rendelkezik.

A férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntettével gyanúsították meg, és a bíróság kedden úgy döntött, előzetes letartóztatásba helyezi.  Ahmed, H. a rendőrség szerint a múlt szerdai, röszkei atrocitások résztvevője volt. A történtek után a kormány terroristákról beszélt és felhívást tettek közzé több nyelven, mondván, keresik a képen látható személyeket.

Ahogy arról beszámoltunk, az említett férfit információink szerint szombaton, kora délután szedték le a TEK-esek egy vonatról Győrben. Azt mondták, a szerelvény műszaki hibás, várakoztatták, majd lecsaptak. Senkit nem engedtek a szerelvény közelébe.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik