Belföld

Luxusban éltek a lányokat futtató miskolci bűnbanda tagjai – Videóval

A lányoktól az utolsó filléreket is elvették, összesen 380 milliót vághattak zsebre, amelynek jelentős részét felélték. Emellett ingatlanokat, kocsikat, műszaki cikkeket és egyéb drága holmikat foglaltak le a rendőrök, 40 millió forint értékben.

Lezárta a rendőrség a nyomozást annak a bandának a tagjai ellen, akik éveken keresztül lányokat futtattak Magyarországon, illetve vittek külföldre. Bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság – emiatt folyt eljárás több ember ellen.

Két gyanúsított, bizonyos V.I.ZS. és V.R. már azelőtt is ezzel foglalkoztak, hogy kiépítették volna csapatukat. 2005 januárjától Magyarországon, Németországban, Ausztriában és Svájcban dolgoztattak lányokat, köztük fiatalkorúakat is.  A “családi alapon létrejött” bűnszervezet 2010 májusától hirdetés útján toborzott fiatalokat. Összesen 19 lányt vittek Németországba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket. Irányítottak és napi szinten ellenőriztek,  keresetüket az utolsó fillérig elvették és fényűzően éltek belőle. A pénzt ingatlanokra, drága kocsikra, műszaki és luxuscikkekre költötték.

A bűnszervezet Magyarországon élő három tagját – összehangolt akcióban – 2013. szeptember 23-án, Miskolcon fogták el a terrorelhárítók. Ezzel egy időben a német rendőrség vette őrizetbe negyedik, kint tartózkodó társukat. A vezetők elfogása után egy másik férfi vette át az irányítást, rá április elsején csaptak le az egyenruhások. A rendőrség összesen nyolc ember ellen javasol vádemelést.

Az Országos Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint a bandának a futtatásból 380 millió forint bevétele származott, amelynek jelentős részét felélték. A nyomozók az eljárás alatt csaknem  40 millió forint értékben foglaltak le ingóságokat és ingatlanokat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága emellett 150 millió forint adóhiányt állapított meg.

Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

 

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik