Belföld

Fenntarthatósági Nap: cserdi csoda, bringamaffia és menekültkérdés

Fenntarthatóság (fenntarthatóság)
Fenntarthatóság (fenntarthatóság)

Több mint 40, a fenntarthatósághoz kapcsolódó területen működő kiállítóval és ikerekasztal beszélgetésekkel várja az érdeklődőket immár nyolcadik alkalommal Fenntarthatósági Napján a Telekom szeptember 26-án, a Millenárison.

A vállalat a környezet, a társadalom és a gazdaság területeinek harmonizációját, kölcsönhatásainak folyamatos vizsgálatát állította fenntarthatósági tevékenységének fókuszába. A rendezvény Alföldi Róbert inspirációs előadásával kezdődik, aki ezzel a nap során ingyenesen megtekinthető kerekasztal-beszélgetéseket is felvezeti, amelyekben a részvevők a távolságot vizsgálják különböző nézőpontokból.

Először a környezeten belüli távolság témáját körbe  az előadók: Bauer Lea, a hazai mezőgazdasági termékeket ellenőrző Biokontroll munkatársa, Varga Géza, Galgafarm Ökufalu képviselője, Varga János, a Becsehelyi Kiviültetvény tulajdonosa és Dr. Vásárhelyi Gábor, az MTA-ELTE Statisztikus és Biológiai Fizikai Kutatócsoport vezetője.

Ezt követően a gazdaság terén tapasztalható távolságokról esik szó Felcsuti Péter, Madár István és Dr. Vértes András beszélgetésében.

Hajléktalanság, menekültkérdés, kivándorlás

A társadalmi szekcióban a szegénység, a kirekesztettség témaköre kerül górcső alá. A beszélgetésen részt vesz Bogdán László, Cserdi romákat segítő polgármestere, a hajléktalanoknak ételt osztó biciklisták, a Budapest Bike Maffia, a civil adományokból ételosztásokat szervező Heti Betevő Egyesület valamint Tarr Hajnalka, az Autistic art  művészeti vezetője.

Természetesen a bevándorlók és a kivándorlók ügye sem maradhat ki, amelyekről a CEU, a Helsinki Bizottság, a UNHCR és a Tárki képviselői osztják meg véleményüket.

Az idei Fenntarthatósági Napon kihirdetik a fenntarthatósági sajtópályázat nyerteseit, valamint az eseményen kerül sor a „Te meddig vagy?” címen meghirdetett különleges – zene/slam, filmkészítési valamint kreatív – pályázat díjainak ünnepélyes átadására. A 8. Fenntarthatósági Napot az elmúlt évekhez hasonlóan hajnalba nyúló koncertek és DJ műsora zárják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik