Belföld

Beteg élettársától sikkasztott milliókat

Egy év felfüggesztett börtönt kapott csalás és sikkasztás miatt a nő, aki sajátjaként rendelkezett kórházban fekvő társa pénzével – írja a teol.hu. A 62 éves asszonyt emellett kötelezte a bíróság arra, hogy fizessen meg a károsultnak több mint 1,1 millió forintot. A bűnügyi költségeket is állnia kell, 121 ezer forintot. A döntés jogerős.

A vádlott 2005 vége és 2011 májusa között kisebb megszakításokkal élettársi kapcsolatban élt egy szekszárdi férfival, nála is lakott. Párja 2010-ben nagyobb összeget örökölt németországi nagynénijétől, majd az év decemberétől hónapokig kórházi kezelés alatt állt. Az asszony többször is meglátogatta, a férfi az egyik alkalommal 100 ezer forint erejéig hozzáférést biztosított neki a számlájához, hogy a pénzből a nő ki tudja fizetni a közüzemi díjakat.

A vádlott legközelebb azt mondta a férfinak, hogy nem volt jó a meghatalmazás, mire a férfi olvasás nélkül aláírt egy másikat. Ez azonban arról szólt, hogy a vádlott hozzáférhet a devizaszámlához is, amelyről aztán le is emelt csaknem  7,5 millió forintnyi eurót.  Később vette csak észre, hogy megcsappant a vagyona. A nő a pénz nagy részét ekkor visszaadta, kivéve a már említett 1,1 millió forintot. Kiderült, hogy a számlákat sem fizette be.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik