Belföld

Olyan meleg lesz, hogy már most kiadták a figyelmeztetést

Hét megyére péntekre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez péntek reggel eljuttatott veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell készülni arra, hogy a napi középhőmérséklet pénteken is 25 Celsius-fok felett alakulhat. Bács-Kiskun megyére még szombatra is kiadták a hőség miatti figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint pénteken az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A Dunántúl nyugati részén viszont késő délutántól, estétől megvastagszik a felhőzet, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Emellett helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá is fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 25-30, keletebbre 30-35 fok között alakul. Késő estére általában 21-26 fok közé hűl le a levegő, de északnyugaton, nyugaton néhány fokkal hűvösebb lesz.

Szombaton délen, délkeleten többet süt a nap és csak helyenként alakulhat ki zivatar. Másutt többfelé várható csapadék. Emellett a Dunántúlon időnként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet a Dunántúlon 23-28, a Dunától keletre 29-34 fok között alakul. Vasárnap is többfelé várható eső, de néhol a maximumok még elérhetik a 30 fokot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik