Belföld

Újrakezdhetik a Sukoró-pert

Több mint három éve vádolta meg az ügyészség Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatóját, Császy Zsolt egykori értékesítési igazgatót, Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát. A vád különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérlete, amiért jóváhagytak egy telekcserét a Sukoróra tervezett kaszinóberuházással kapcsolatban, írja a Népszabadság.

Az ügyészség szerint azonban az állami földterületet szándékosan alulértékelték, míg az izraeli befektető telkeit túlárazták. Ha a csere létrejön, egymilliárdnál is nagyobb kár érte volna az államot. Az Alkotmánybíróság azonban közbeszólhat, várhatóan ma döntenek Tátrai alkotmányjogi panaszáról, amit azért nyújtott be, mert az ügyet az Országos Bírósági Hivatal elnöke Budapestről Szolnokra helyezte át, és ezzel a vádlottakat elvonta törvényes bírájuktól.

A Hagyó-perben, hasonló esetben a testület már kimondta, hogy ez alaptörvény-ellenes. Ha az AB Tátraiéknak ad igazat, akkor az egész pert újrakezdhetik a fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik