Belföld

Molesztálásért jelentettek fel egy iskolaigazgatót

„Úgy tudom, hogy négy, 12 év körüli kislányt molesztált a férfi, de csak három szülő tett feljelentést” – mondta a Blikknek az egyik érintett család ismerőse. Miután a gyerekek beszámoltak a szülőknek arról, mi történt a táborban, volt olyan, aki azonnal elhozta a gyermekét Zánkáról.

A férfi köztiszteletben áll a településen, hiszen nemcsak tanít a helyi iskolában, hanem igazgatja is azt, ezen felül több közéleti szereplést is vállalt, őt is és családját is szerették a Vas megyei községben. A lap úgy tudja, a faluban óriási port kavart az eset, szinte mindenki erről beszél. A férfi azonban szabadlábon van, nemrég még a képviselő-testületi ülésen is megjelent. A lap megkereste a község polgármesterét is, de ő nem kívánt nyilatkozni.

„Szinte mindenki tud már az esetről a faluban. Ha ez igaz, akkor felháborító, hogy ilyen emberek vannak a gyerekek közelében” – mondta egy ott élő, aki úgy tudja, a tanár zavartalanul végzi a munkáját most is. A férfit iskolájában nem tudták elérni.

A lap információi szerint három kislány szülei azonnal feljelentést tettek a helyi rendőrkapitányságon, ám az ügyet áthelyezték Balatonfüredre, mivel az eset Zánkán történt. „A balatonfüredi rendőrkapitányság szexuális visszaélés elkövetése miatt indított büntetőeljárást. Az ügy jelenlegi állásáról nem kívánunk tájékoztatást adni” – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy ügyvéd annyit mondott még, a gyerekek nem töltötték be a 14 életévüket, a bűncselekmény büntetési tétele akár 10 év is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik