Belföld

Balogh József pere – Terike véres blúzát mutogatták a bíróságon

Kecskeméti Járásbíróság, hétfő – ismét a vádlottak padjára ülhetett Balogh József, egykori fideszes képviselő. A “vak komondoros” politikust súlyos testi sértéssel vádolják.

MTI

Mint ismert, Balogh ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek: a politikus élettársa súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra. A vádirat szerint a volt fideszes képviselő 2013. április 28-án hajnalban érkeztek haza tanyájukra, és ittas állapotban ütlegelni kezdte párját. Ököllel verte a nőt, majd a terasz fakorlátjához csapta a fejét. Terike orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.

A nőverő polgármester az eset után munkatársunknak azt nyilatkozta, hogy élettársa a család vak komondorán esett át, de később beismerő vallomást tett. „Terike is iszogatott, én is iszogattam” – mondta. „Van nekünk egy nyolcvankilós komondor kutyánk, vak szegény, az megriadt valamitől, előszaladt, és közben fellökte Terikét, aki elesett, és beverte a fejét”.

A Fidesz a történtek után kizárta soraiból,  ennek ellenére 2014-ben újraválasztották Fülöpháza polgármesterének.

A per májusban indult, a hétfői tárgyalást alig negyed óra alatt lezavarták. Az MTI fotókat közölt Terike véres blúzáról, amit az ominózus hajnalon viselt. Balogh egyébként az asszonnyal érkezett a tárgyalásra, aki – mint ismert – már megbocsátott neki.

At ügyészség egyébként felfüggesztett kért a polgármesterre.

A következő tárgyalási nap novemberben lesz. Az

Ajánlott videó

Olvasói sztorik