Belföld

Vizsgálja a rendőrség a megalázó röszkei ételosztást

Tényfeltáró vizsgálatot indít a rendőrség annak kapcsán, hogy egy csütörtök este nyilvánosságra került felvételből kiderül: a rendőrök egy röszkei létesítményben a menekültek közé dobálják az élelmiszercsomagokat. A vizsgálatról az ORFK péntek reggeli sajtótájékoztatóján számoltak be.

Korábban az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szemenszedett hazugságnak nevezte a Human Rights Watch emberi jogi szervezet észrevételeit, melyben úgy értékelték: a magyar hatóságok állatként bánnak a menekültekkel.

Ezzel kapcsolatban mi is elküldtük kérdéseinket a rendőrségnek – egyebek mellett arról érdeklődtünk, hogy fenntartják-e az emberi jogi szervezetet hazugsággal megvádoló nyilatkozatot, mi az oka annak, hogy a felvétel tanúsága szerint nincs megfelelő számú rendőr a helyzet megfelelő kezeléséhez és tervezik-e, hogy a sajtó és a civil szervezetek számára lehetővé teszik a röszkei hangár látogatását, hogy ne folytatódhasson ez a gyakorlat a zárt ajtók mögé bújva. Amint érkezik válasz a kérdéseinkre, közöljük.

Olvasói sztorik