Belföld

Újabb két rendőrre támadó fociultra landolt a bíróságon

Kővel dobálták az egyenruhásokat, egyikük egy hanggránátot is hajított feléjük. Felfüggesztettel megúszták.

Újabb két, a múlt heti rendbontásban résztvevő fociultrát állítottak gyorsított eljárásban bíróság elé pénteken. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 24 éves fiatal és a 49 éves férfi is tagja volt a rendőrökre támadó csoportnak, kövekkel dobálták az egyenruhásokat, egyikük még egy hanggránátot is közéjük hajított.

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakban találták őket bűnösnek, tettükért 2-2 év börtönt kaptak, mindkettejük esetében négy évre felfüggesztve. Három évig a meccsekre sem lehetnek ki.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség ugyanis börtönben látná az agresszív szurkolókat.

Többetek elítéltek már

A mostani – csütörtöki és pénteki – balhé kapcsán több tucatnyian landoltak a rendőrségen, előbbi nap tizenhat embert állítottak elő garázdaság, kettőt pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt. A pénteki zavargások  után pedig 51 fővel „gazdagodott” a fogda, többségüket garázdaság, a már említett hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt hallgatták ki.

Azokat, akiknek hivatalos személy elleni erőszak miatt kellett felelniük, hétfőn futószalagon vitték a bíróságra, ez összesen 14 embert jelentett. Azok, akiknek az ügyében gyorsított eljárásban döntöttek, elkaszálta a bíróság, mind a hét drukkert bűnösnek találták, négyen végrehajtandót kaptak, vagyis börtönbe kell menniük egy évre, két évre, két és fél évre, illetve 3 év négy hónapra. Hárman felfüggesztettel a zsebükben távoztak.  Előzetes letartóztatásba a hét gyanúsítottból azonban mindössze csak egy került. Három szurkoló esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a bíró, hármat pedig szabadlábra helyezett.

A rendőrök még több rendbontót keresnek, így a gyanúsítottak száma tovább nőhet.

Az ügyészség figyelmeztet

Az ügyészség figyelmeztet: hasonlóan szigorú elbírálásra számíthatnak, akik szombaton, az Újpest-Ferencváros labdarúgó mérkőzés törvénysértő módon viselkednek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik