Belföld

Már meg is érkezett az első menekültcsoport Körmendre

Megérkezett az illegális menedékkérők első csoportja Körmendre – értesült az MTI hivatalosan meg nem erősített forrásból pénteken. Körmenden az elmúlt két napban építettek fel a rendészeti szakközépiskola területén a sátrakból álló ideiglenes gyűjtőpontot, amely az eddigi hivatalos közlés szerint 600 ember elhelyezésére alkalmas.

A sátraknál áramellátást és vízhálózatot is kiépítettek, és több illemhelyet is telepítettek. A gyűjtőpont nyitottan működik majd, így a migránsok szabadon elhagyhatják azt. Péntek délelőttre Bebes István, Körmend fideszes polgármestere összehívta a Rába-parti város önkormányzatának rendkívüli ülését, amelyen tájékoztatja a képviselőket a Belügyminisztériumtól csütörtökön kapott információkról.

Az MSZP körmendi szervezete arra kérte az önkormányzatot, eszközeivel segítse a minél gyorsabb regisztrációt, nyújtson segítséget abban, hogy a menekültek megfelelő körülmények között, békében eshessenek át az eljáráson. A Jobbik viszont tiltakozik migrációs gyűjtőpont felállítása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik