Belföld

Letartóztatták a magyar állampolgársággal üzletelőket

A gyanúsítottak között van az Összefogás Párt elnöke is.

Üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt rendelte el a bíróság öt ember előzetes letartóztatását harminc napra. A Nyíregyházi Törvényszék sajtóosztálya közölte, a gyanúsítottakkal szemben azért folyik a nyomozás, mert  a rendőrség szerint csaknem 600 ukrán állampolgárnak ígérték meg azt, hogy hivatali kapcsolataik révén segíteni fognak nekik megszerezni a magyar állampolgárságot. Közbenjárásukért átlagosan 1000 eurót kértek fejenként.

“A bíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a cselekmény kiemelkedő súlya és törvényi fenyegetettsége miatt azért rendelte el, mert megalapozottan tartani lehet szökésüktől. Alaposan feltehető továbbá, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával, vagy tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével meghiúsítanák, megnehezítenék, vagy veszélyeztetnék a bizonyítást” – írják.

A végzés nem jogerős.

Péntek délelőtt a Blikk számolt be arról, hogy őrizetbe vette a rendőrség Sz. Zsoltot, az Összefogás Párt elnökét.  A Központi Nyomozó Főügyészség már régóta nyomozott ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik