Belföld

Pillanatok alatt lerendezheti a bíróság a fenyegetőző porschést

Akár gyorsított eljárásban is bíróság elé állíthatják.

Továbbra is őrizetben van az a férfi, aki megfenyegetett két, menekülteknek segítő nőt az M1-M7 közös szakaszán múlt pénteken – tudtuk meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól csütörtök délután. Ott legfeljebb 72 órán át tarthatják, ezután a gyanúsítottat vagy szabadlábra helyezik, vagy elrendelik az előzetes letartóztatását. Lehetséges továbbá, hogy gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Ahogy arról csütörtökön, elsőként beszámoltunk, az autóst szerdán elkapták. A XII. kerületben csaptak le rá. A Terrorelhárítási Központ embereit “küldték érte”, mert felmerült, hogy fegyvere van. Az agresszív sofőr egyébként egy 40 éves biatorbágyi férfi, bizonyos Sz. Attila, akit garázdaság miatt hallgattak ki és vettek őrizetbe.

Így nézett ki, amikor leteperték a rendőrök:

A fenyegetőzőt a Demokratikus Koalíció jelentette fel, közleményükben azt írták, “elvárják a rendőrségtől, hogy kiemelt figyelmet fordítson a menekülteknek segítő magyar embereket halálosan megfenyegető kopasz agresszor kézre kerítéséért”.

A porschés/mercedeses (mert mindkettő van neki) kirohanását a 24.hu munkatársai rögzítették, a videó óriási felháborodást váltott ki. A felvételen az látható, hogy egy család pici gyerekekkel lemaradt a többiektől, magukban gyalogoltak a leállósávon, amikor két magyar nő felvette őket, majd a szlovák rendszámú autósnak elborult az agya.

Olvasói sztorik