Belföld

“Megöltem egy embert” – Újabb részletek az aszódi gyilkosságról

A férfi hátulról vágta el áldozata torkát. Nem tudta, hogy megölte őt, és azt sem, hogy a rendőrök égre-földre keresik.

„Megöltem egy embert” – ezzel a mondattal adta fel magát szeptember elsején a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon az a 30 éves férfi, aki augusztus utolsó napján, egy aszódi kocsmában elvágta haragosa torkát.

Bosszút akart állni

A Zsaru magazin azt írja, a férfi egy fővárosi építkezésen segédmunkásként dolgozott, munka után  – művezető apjával együtt – több kocsmát is útba ejtett. Mire az ominózus sörözőbe értek, már nem voltak szomjasak. Ott vesztek össze az egyik törzsvendéggel.

„K. Norbertnek korábban már volt nézeteltérése a 40 éves aszódi férfival, aki egy kocsmai összetűzés során alaposan megverte” – mondta Sipos Péter főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának főnyomozója a lapnak. Tanúk elmondása szerint a későbbi gyanúsított akkor alulmaradt, ezért üzent haragosának, hogy revansot vesz a történtekért. Amikor a tragédia történt, ellenfele felszólította, hogy kérjen bocsánatot, ám ő erre nem volt hajlandó. Ismét összevesztek, a férfit apja is buzdította. Azt mondta, „játsszák le”.

Hátulról vágta el a torkát

Mindhárman kivonultak a söröző elé, majd – a nyomozás adatai szerint – az apa farkasszemet nézett fia haragosával, ezalatt a késelő riválisa háta mögé ment, és egy nyolc centiméter pengehosszúságú bicskával orvul elvágta a nyakát. A hirtelen kijózanodott családtagok pánikba estek és elmenekültek. A rendőrség és a mentők segítségét a pultosnő kérte. Az áldozat életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.

Apjával ellentétben a késelő nem ment haza, így elrendelték körözését. A rendőrség sajtófelhívást is közzétett a fényképével, így nem részesült szívélyes fogadtatásban, amikor szeptember elsején, a délutáni órákban bekopogtatott volt barátnője tiszaújvárosi szüleihez. Akkor és ott tudta meg, hogy áldozata meghalt, az egyenruhások pedig égre-földre keresik.

„K. Norbert elmondta, a történtek helyszínének közelében, az út szélén kapart egy gödröt, beletette a bicskát, majd földet húzott rá” – folytatta a főhadnagy. Ezután elgyalogolt Hatvanba, onnan több átszállással vonattal utazott Tiszaújvárosba. Megfürdött, átöltözött korábbi párja szüleinek lakásában, majd kocsijukkal a kapitányságra vitette magát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik