Belföld

Felbátorodtak a „mezítlábas” taxisok

30 százalékkal nőtt az elmúlt hetekben a nagy fuvarszervező taxis cégek forgalma, sokak szerint azért, mert a független taxisok átnyergeltek a sokkal jobb üzletet jelentő menekültszállításra és szabadon hagyták a piacot – írja az Index.

A nagy cégek saját brandjük védelmében igyekeznek letiltani a menekültek szállításáról saját embereiket. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a portálnak azt mondta: ők az ORFK-tól azt a tájékoztatást kapták, hogy nem lehet menekülteket szállítani, ha nincs jogszerű tartózkodási engedélyük, ehhez tartanák magukat. „Bicskanyitogató, hogy mindenki talicskával szállítja a migránsokat” – mondta Metál, hozzátéve, hogy „rendet kellene tenni”.

Azóta, hogy múlt pénteken gyalog indultak meg a menekültek Ausztria felé, nincs már olyan nagy kockázata annak, hogy egy taxis az országhatáron belül menekülteket szállítson és sokakat az is bátorít, hogy a győri bevándorlási hivatal szerződést kötött egy taxiscéggel a menekültek szállítására. Ugyanakkor a győri TaxiPlus vezetője azt mondta: valóban van szerződésük évek óta, de az csak a menekültek kiscsoportos, helyi szállításáról szól, például a bevándorlási hivatalba vagy a kórházba. Arról szó sincs, hogy a határig vinnék őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik