Belföld

Elfogtak egy embercsempészt, harmincegy bevándorlóval a kisteherautójában

Elfogtak az M5-ös autópályán egy 31 éves tiszaalpári embercsempészt, aki harmincegy, a magyar-szerb határt illegálisan átlépő szír állampolgárt zsúfolt be a kisteherautójába és fizetség ellenében Budapestre akarta őket vinni, tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Árvai Edina közleménye szerint az embercsempészt az autópálya 67-es kilométerszelvényében ellenőrizték, és a gépjármű rakterében összezsúfolva szír állampolgárokat, közöttük négy gyereket találtak. Az embercsempészt őrizetbe vették.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt összesen 5 magyar, 2 szerb és 2 horvát férfival, továbbá 1 magyar nővel szemben indított büntetőeljárást.

A gyanúsítottakat az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán ellenőrizték, ennek során kiderült, hogy a gépjárműveikben tartózkodó külföldiek jogellenesen lépték át a határt. Az 57 szír, 16 afgán és 5 iraki utassal szemben idegenrendészeti eljárást indítottak a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik