Belföld

Tömegbaleset az M5-ösön – Embercsempészek okozhatták

Egy belső sávban hagyott autó miatt ütköztek össze többen.

Két autónak eltűnt a rendszáma, a sofőrök elmenekültek – írja a baon.hu a kedd hajnali, M5-ösön történt tömegkarambol kapcsán. A lap úgy tudja, az egyik érintett kocsi Szeged felé haladt, amikor szalagkorlátnak csapódott majd lángolni kezdett a motortere. A jármű a belső sávban maradt, és ez végül balesethez vezetett: hét kocsi és egy teherautó ütközött össze. Az összetört járművek között volt egy BMW is, amelynek a “gazdája” hasonlóan járt el: leszedte a rendszámot és elszelelt. Meg nem erősített információk szerint mindketten embercsempészek voltak.

Ahogy arról 24.hu beszámolt, a baleset a sztráda 119-es kilométerszelvényében, a Szeged felé tartó oldalon történt. A balesetben ketten könnyű sérülést szenvedtek. A helyszínelés idejére az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat Kiskunfélegyházánál az 5-ös főútra terelték. Előzőleg szintén órákig volt útzár az M5-ösön. Csak éjfél után néhány perccel indult meg a forgalom, miután a rendőrség elszállította azokat a menekülteket, akik a forgalommal szemben indultak el az autópályán gyalogosan Budapest irányába.

Embercsempész okozott balesetet az M1-esen is, még hétfő délután, a Győr felé vezető oldalon. Egy autó szalagkorlátnak csapódott. Egy, a járműben utazó szír férfi nem élte túl az ütközést. Az autót egy 30 éves osztrák állampolgár vezette, a rendelkezésre álló adatok szerint pénzért szállította a menekülteket. Embercsempészés bűntette és halálos közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt indult ellene eljárás – tudatta a rendőrség.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik