Belföld
Budapest, 2015. április 24.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megnyitja a Sors és jelkép - Erdélyi magyar képzőművészet 1920–1990 című kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) 2015. április 24-én. A tárlat augusztus 23-ig tekinthető meg.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Iskolaháború: a szülők már áldozatokról írnak

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 09. 04. 14:41

A szülők szerint már benyújtotta lemondását az iskolatitkár, illetve a gimnázium egyik legmeghatározóbb, reáltárgyat oktató tanára. Mindketten egészségüket féltik az egyre feszültebb, kiszámíthatatlanabb helyzetben, amit Manolovitsné Erdőközi Orsolya igazgatói kinevezése okozott. A szülők – szerkesztőségünknek küldött közleményükben – félőnek nevezik, hogy a „közkedvelt pedagógus és kolléga távozása lavinát indíthat el, és őket olyan további tanárok követhetik, akik évtizedek óta meghatározó pedagógusai az intézménynek, és kiemelt tantárgyak oktatói”.

Ismét a KLIK-hez fordulnak, hogy az új igazgató eddigi szabálytalanságaira jogorvoslatot kérjenek. A szülők azonnali személyes találkozót kértek Balog Zoltán minisztertől is. Jelezték, Manolovitsné beiktatása után a gimnázium működésében problémák adódtak. Nincs elfogadott munkaterv, a kinevezett igazgatóhelyettesek nem felelnek meg a törvényes feltételeknek. Manolovitsné a szülői szervezet véleményét nem kérte ki sem a munkatervhez, sem az órarendhez, noha erre jogszabály kötelezi.

„Az órarenddel kapcsolatosan a szülőknek azért van beleszólásuk, mert Manolovitsné a 9. és 10. évfolyamban minden tanítási napon 7.15-től már tanítást rendelt el a diákoknak. Erre azonban csak akkor van lehetősége, ha erről a szülőket és a diákokat is megkérdezi, mert a jogszabály ezt előírja. Ez azonban elmaradt. Akinek 15, 16 éves gyereke van, tudja, hogy minden nap 7.15-kor kezdeni a tanulást, egyet jelent a rövid távú teljes kimerültséggel, ami a tanulmányi eredményeken köszön vissza.”

Furcsállják azt is, hogy Manolovitsné a tanév előtti napokban tömegesen vett fel új gyerekeket. Az ő tanulmányi eredményeiket a szülők hiába szerették volna megismerni, így kérdésesnek tartják, hogy egy 6 évfolyamos tehetséggondozó rendszerbe hogyan kerülhettek be felvételi nélkül ilyen sokan. Manolovitsné az adatokat nem adja ki a szülőknek, akik szerint a gimnázium a működésképtelenség felé halad. Ha a KLIK és az EMMI nem lép haladéktalanul, nem távolítja el Manolovitsnét, „azzal cinkosaivá válnak a Gimnázium szétrombolásának” – tudatta a Budai Nagy Antal Gimnázium Szülői Szervezete.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.