Belföld

Orbán: “Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni”

24.hu
24.hu

2015. 09. 02. 20:44

Vendégkommentárban fejtegette álláspontját a magyar kormányfő a német FAZ-ban: robbanás fenyegeti Európát, felelőtlenek a menekülteknek ígérgető európai politikusok és jó az a magyar határzár.

“Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni” – írta Orbán Viktor a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) csütörtöki számában megjelenő vendégkommentárjában, amiből a konzervatív lap szerdán közölt részleteket. A FAZ szerint a miniszterelnök figyelmeztetett, hogy “robbanás” fenyegeti egész Európát, és védelmébe vette a határzár felépítését.

Orbán azt írta, hogy az Európai Unió “elhibázott bevándorláspolitikát” folytat, és “felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt”. Szerinte elengedhetetlen a külső határok védelme. “Ezért fontos az a kerítés, amit mi, magyarok építünk. Nem jókedvünkből tesszük, hanem mert szükség van rá” – írta a kormányfő.

Hozzátette: “eléggé lehangoló, hogy rajtunk, magyarokon vagy éppen a spanyolokon kívül senki nem akarja megvédeni Európa határait”. Orbán vendégkommentárjában közölte, “az emberek azt akarják, hogy urai legyünk a helyzetnek, és védjük meg a határainkat”. Minden egyéb kérdésről “csak azután érdemes beszélni, ha feltartóztattuk az áradatot” – írta a miniszterelnök.

Orbán aggasztónak nevezte, hogy az európai eszme kisebbségbe kerülhet saját kontinensén. Vagy nem aggasztó-e önmagában is, “hogy az európai keresztény európai kultúra már arra is alig képes, hogy saját keresztény értékrendjében tartsa Európát?” – vetette fel csütörtökön megjelenő írásában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.