Belföld

NZZ: Magyarország kötelességtudó menekültügyben

24.hu
24.hu

2015. 09. 02. 17:28

Egy svájci lap igazságtalannak tartja a Magyarországot érintő külföldi bírálatokat, azonban együtt kéne működnie az EU-val, ha több segítséget vár.

Magyarországot ugyan túlterhelik az érkező menekülthullámok, az ország mégis ellenáll annak, hogy a kérdésben közös európai megoldás szülessen – írta szerdai kommentárjában a Neue Zürcher Zeitung svájci lap.

A szerző szerint Magyarországon ellentmondás alakult ki, hiszen Orbán Viktor a kelet-európai országok között a kemény álláspontot képviseli menekültügyben, országát ugyanakkor külső segítség nélkül kaotikus állapotok fenyegetik.

Magyarországnak érdeke lenne az unióval való jobb együttműködés – írja a szerző, aki szerint a menekültelosztási kvóta jól jönne az országnak. A cikkíró úgy véli, hogy a magyar kormány menekültpolitikája csupán a határvédelemre korlátozódik.

Kijelenti, nem tisztességes dolog Magyarországot azzal vádolni – mint azt az osztrák kancellár tette -, hogy az ország nem kötelességtudó a menekültek regisztrálásának kérdésében. Olaszországgal és Görögországgal ellentétben Magyarország a menekülteket a schengeni határon következetesen elfogta – olvasható a cikkben.

Magyarország schengeni határországként egy hatalmas “gyorsulási” folyamat végén áll: hiszen Görögország, Macedónia és Szerbia menekültpolitikája abból áll, hogy azonnal továbbengedi a menekülteket, ha azonban Magyarország is így járna el a migránsokkal, az unióban a menekülthullámok ellenőrizhetetlenné válnának – írja a szerző.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.